Author Archives: Susanne

  • Jernmangelanemi – en global helseutfordring

    Posted on 20. januar 2023 by Susanne in Helse.

    Globalisering innebærer at land i hele verden blir mer integrert og avhengig avhverandre gjennom økonomi, politikk og kultur (Jacobsen, 2019, s.18). Global helsejobber forebyggende og helsefremmende med et mål om equity innen helse oginnebærer at det er mulig å forebygge utbrudd av sykdom og beskytte økonomiske ogpolitiske interesser hjemme og ute i verden (Yiu et […]

    Les videre....
    Ingen kommentarer.
  • Ultraprosessert mat

    Posted on 29. oktober 2021 by Susanne in Aktuelt.

    Torsdag 28 oktober deltok jeg på seminar i regi av Norsk forening for ernæringsvitenskap, NFE, som denne gangen foregikk digitalt. Årets tema var ultraprosessert mat, som er et relativt nytt begrep etablert for ca 10 år siden i følge NFE sin hjemmeside. Mange fagpersoner med ulik bakgrunn deltok på seminaret og jeg sitter igjen med […]

    Les videre....
    Ingen kommentarer.
  • Foredrag for Stoffskifteforbundet i Bodø

    Posted on 6. januar 2017 by Susanne in Aktuelt.

    Lørdag 26 november var jeg så heldig å få komme helt til Bodø for å holde et foredrag for Stoffskifteforbundet, Salten lokallag. Dette var min første gang nord for Trondheim så jeg var spent. Fra flyplassen tok jeg taxi til Nordland sykehus og mestrings- og læringssenteret der. Salten lokallag er en liten forening med rundt […]

    Les videre....
    Ingen kommentarer.
  • Foredrag for Stoffskifteforbundet i Oslo

    Posted on 28. mai 2016 by Susanne in Aktuelt.

    Tirsdag 24 mai 2016 ble det holdt en markering av den internasjonale thyroideadagen  på Håndverkeren kurs- og konferansesenter  i Oslo. Dette var en samling for medlemmer av stoffskifteforeningen i Oslo og Follo. Jeg ble spurt om å holde et innlegg denne dagen om temaet kosthold og stoffskifte. Dette er et spennende tema som det forskes […]

    Les videre....
    Ingen kommentarer.
  • Protein og helse

    Posted on 10. mai 2014 by Susanne in Aktuelt.

    Denne uken deltok jeg på et seminar i regi av Nutricia. Temaet var protein og helse. Det var mange dyktige foredragsholdere og dagen startet med et engasjerende foredrag fra Paul Wischmayer, som er professor ved Anesthesiology University of Colorado School of Medicine. Han snakket om det faktum at mange pasienter i dag ikke får et tilstrekkelig proteininntak ved innleggelse […]

    Les videre....
    Ingen kommentarer.
  • Somebody.no

    Posted on 17. februar 2014 by Susanne in Aktuelt.

    Jeg ble spurt om å uttale meg i Somebody.no om gode grunner til å inkludere mer grønt i kostholdet. Les saken her.

    Les videre....
    Ingen kommentarer.
  • Hudpleieakademiet

    Posted on 12. februar 2014 by Susanne in Aktuelt.

    Høsten 2013 startet jeg i full jobb hos Hudpleieakademiet. Skolen ønsker et økt fokus på ernæring for sine hudpleiestudenter. Det er en stor interesse for ernæring i samfunnet nå og det virker naturlig at hud-terapeuter har en grunnleggende kunnskap om ernæring i møte med kunder. Årets studenter har til nå lært om energigivende næringsstoffer og […]

    Les videre....
    Ingen kommentarer.
  • Hypotyreose

    Posted on 25. januar 2014 by Susanne in Ukategorisert.

    Hypotyreose er et emne jeg har skrevet om før, men denne gangen har jeg  intervjuet 2 dyktige fagpersoner,  klinisk ernæringsfysiolog ved 4M Klinikken/ Balderklinikken, Inge Lindseth og ernæringsterapeut og foreleser ved Tunsberg Medisinske skole, Jens Veiersted. Hypotyreose er en tilstand med nedsatt stoffskifte som følge av nedsatt produksjon av stoffskiftehormonene fra skjoldbruskkjertelen. Hormonet tyroksin virker på […]

    Les videre....
    Ingen kommentarer.
  • Atlantis Medisinske Høgskole

    Posted on 14. september 2013 by Susanne in Aktuelt.

    Atlantis Medisinske Høgskole har intervjuet meg i forbindelse med hvilken vei jeg har tatt etter studiene. Jeg var veldig fornøyd med tiden min på AMH og det var hyggelig å få anledningen til å fortelle om min jobbreise så langt. Les her

    Les videre....
    Ingen kommentarer.
  • Kylling kan bli den nye fisken

    Posted on 10. august 2013 by Susanne in Aktuelt.

    En ny sak om et veldig interessant tema er nå ute på Klikk.no. Saken bygger på en studie utført av Anna Haug. Kylling kan bli den nye fisken.  

    Les videre....
    Ingen kommentarer.